Нова Зеландия обяви, че ще забрани TikTok на устройства с достъп

...
Нова Зеландия обяви, че ще забрани TikTok на устройства с достъп
Коментари Харесай

Нова Зеландия също ще забрани ТикТок

Нова Зеландия разгласи, че ще забрани TikTok на устройства с достъп до парламентарната мрежа на страната заради опасения за киберсигурността, трансформирайки се в следващата старана, която лимитира потреблението на приложението, заяви Ройтерс. 

Всичко това се случва, след като в международен мащаб набъбнаха опасенията относно капацитета на китайското държавно управление да има достъп до данните за местоположението и контактите на потребителите посредством ByteDance, китайската компания майка на TikTok. Дълбочината на тези опасения беше подчертана тази седмица, когато администрацията на Джо Байдън поиска китайските притежатели на TikTok да се откажат от дяловете си или приложението може да бъде изправено пред възбрана от Съединени американски щати.

Изпълнителният шеф на парламентарната работа в Нова Зеландия Рафаел Гонзалес-Монтеро съобщи, че решението е взето след съвет от специалисти по киберсигурност и полемики в държавното управление и с други страни.

Припомняме, че в четвъртък Великобритания забрани приложението. Правителствените организации в Съединени американски щати също би трябвало да изтрият приложението от формалните устройства до края на март.

TikTok съобщи, че има вяра, че скорошните забрани се основават на „ фундаментални неправилни схващания “ и са водени от по-широка геополитика, добавяйки, че е похарчил повече от 1,5 милиарда долара за сигурност на данните и отхвърля обвиняванията в шпионаж.

Говорителят на китайското външно министерство Уан Уенбин сподели по време на постоянен брифинг, че двете страни би трябвало „ да спрат да уголемяват и злоупотребяват с концепцията за национална сигурност и да обезпечат обективна и недискриминационна среда за компании от всички страни. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР